Rakının Faydaları ve Zararları

Rakı Osmanlı Devletinden günümüze kadar gelen bir kültürdür. Damıtma yolu ve anason eşliğinde üretilen rakı yüzyıllardır milli içkimiz olarak bilinmektedir. Peki, rakının faydaları var mı? Rakı zararlı mı? Doğru bir şekilde tüketildiğinde sağlık için çok faydalı bir içkidir. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalara göre rakı kalp çarpıntılarına, mide hazımsızlık problemlerine, nefes darlığına ve öksürük gibi birçok hastalığın tedavisinde oldukça etkili bir içkidir. Aynı zamanda bizim toplumumuzda rakının kültürü çok farklı bir boyuttadır. Rakı eşliğinde dostlarla edilen eşsiz muhabbet başka yerde kolay kolay bulunmaz.

Rakının Faydaları

 

Rakı sadece 1-2 Duble İçilirse;

  • Damarların açılmasını sağlayarak, kan dolaşımının rahatlamasına yardımcı olur.
  • Tansiyonun dengede tutulmasına yardımcı olur.
  • Sinirlerin yatışmasını sağlayarak, insanı rahatlatıcı bir etkisi bulunur.
  • Migren ağrılarını azaltır.
  • İshal ve kusma problemlerini giderir.
  • Uykusuzluk problemlerinde kullanılabilir.
  • İştah arttırmak için kullanılabilir.
  • Anason çayı anne sütünün artmasını sağlar.
  • Küçük çocuklarda ve bebeklerde öksürük problemlerinde anason çayı kullanılabilir.
  • Hıçkırık problemlerinde anason çayı kullanılabilir.
  • Gaz söktürücü etkisi bulunmaktadır.
  • Mide hazımsızlık problemlerinde kullanılabilir.
  • Kalp çarpıntısı problemlerinde kullanılabilir.
  • İdrar sorunu yaşayan kişilerde idrarın artmasına neden olabilir.
  • Göğüslerin dik ve dolgunlaşması için kullanılabilir.
  • Yaşlılarda göğüs sarkmalarını engeller.
  • Bronşit, astım ve nefes darlığı tedavisinde etkilidir.
  • Öksürük tedavisinde kullanılabilir.
  • Beyin fonksiyonlarının hızlanmasını sağlayarak, vücudu rahatlatır.
  • Anason ve üzüm karışımı rakı karaciğer tedavisinde kullanılabilir.
  • Günümüzün en büyük sorunu olan stres problemleri için kesin çözümdür.
  • Rakı dostluk ve hoş sohbettir.

rakının zararları

 

Rakının Zararları

Rakı sadece 1-2 duble içildiğinde sağlık için çok önemli bir içkidir. Ancak 3.duble de bütün yararlı etkilerinin nötrleşmesini sağlıyor. 4. Dubleden sonra ise bütün yararlarını zarara dönüştürerek, sağlığınız için zehirli bir maddeye dönüşmektedir.

  • Bilinçsiz bir şekilde fazla miktarda tüketilen rakı yüksek alkol nedeniyle, yavaş yavaş beyin hücrelerinde bozukluklara yol açarak, algılama güçlüğü, karar verememe, düşünme problemlerine neden olabilmektedir.
  • Aşırı miktarda tüketilen rakı gözlere giden sinirlerde bozukluklara yol açarak görme bozukluklarına neden olabilir.
  • Uzun süre aşırı miktarda tüketilen rakı, psikolojik rahatsızlıklara ve unutkanlık gibi hastalıklara neden olabilir.
  • Aşırı miktarlarda rakı tüketimi, kalp damar hastalıklarına ve kanser riskinin artmasına neden olabilmektedir.

Sadece rakı değil birçok alkollü içecek kontrollü ve az miktarda tüketildiğinde vücut sağlığı için önemli bir rol oynamaktadır.

Bilgilendirme: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bilgili web olarak alkollü içeceklerin tüketilmesine karşıyız. Rakı ve benzer alkollü içecekleri tüketmenizi önermiyoruz!