Defne sabununun faydaları ve zararları

Defne sabununun insan vücuduna yararları nelerdir? Defne sabunu faydalı mı? Defne sabunu zararlı mı? Defne sabununun faydaları ve zararları başlıklı yazı içeriğinde defne sabunu hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

Defne Sabununun Faydaları Zararları Neler

Türkiye’de Hatay ilimizde en çok yetiştirilen bitkidir defne. Her mevsim ağaç yaprakları yeşil olan bitki, sonbaharın gelmesiyle birlikte yapraklarını bizlere şifa olarak sunar. Hasat zamanının geldiğini müjdeler.

Defne sabununun faydaları zararları neler?

Yaprağının kendisinden faydalanıldığı gibi, bu ürün, kendine özgü işlemlerden geçerek defne yağına ve defne sabununa da dönüşebilmektedir.

Defne sabununun faydaları ve zararları nelerdir, açıklayacak olursak;

Defne sabununun faydaları nelerdir?

defne sabununun faydaları
Defne Sabununun Faydaları

Defne sabununun faydaları denildiğinde antiseptik ve aminoasit özelliğiyle deri rahatsızlıklarında mikrop önleyici olarak kullanılması ilk akla gelen fayda olacaktır.

Bebeklerde oluşan pişikler, ciltte oluşan kızarıklar defne sabunu ile temizlendiğinde iyileşme gösterir. Hafif sıyrık ve küçük yaralanmalarda bölgeyi defne sabunuyla yıkayıp duruladığınız zaman hem temizliğini yapar hem de iyileşme sürecini tetikler.

Sabun yapımında kullanılan saf zeytinyağı ve damıtılmış su sayesinde saçlar daha canlı, parlak olur. Dahası kırılmaları, kepeği ve dökülmeleri önler. Saç kıran olarak bilinen saç derisi rahatsızlığının tedavisinde kullanılır. Peeling yaptığınızda derinin nefes aldığını canlandığını görecek ve sivilcelerin ve siyah noktaların oluşumunu engellediğini fark edeceksiniz.

Doktor tavsiyesi üzerine kullanılıyorsa rahatsızlık bitene kadar defne sabunu kullanımına devam edilmelidir. Erkeklerin tıraş olma sırasında tıraş jeli ya da tıraş köpüğü yerine kullanılabilir. Böylece tıraş sonrası losyona gerek kalmadan daha nemli ve ferah bir cilt oluşur.

Defne sabunun faydaları arasında pek bilinmeyen diğer özellik; hücre yenilenmesi ile bacak damarlarında görülen varislere ve romatizmalara defne sabunuyla masaj yapıldığında iyi gelmesidir. Kadınlarda daha çok görülen mantar ve egzama rahatsızlıklarında defne sabunu kullanılabilir. Hoş kokusu sayesinde dolap içlerinde veya çeyiz sandıklarında rahatlıkla yerini alır.

Defne sabununun zararları nelerdir?

Defne Sabununun Zararları

Defne sabunu, üreticiden temin edildiğinde içinde herhangi bir katkı maddesi olmadığından vücuda herhangi bir zararı yoktur. Fabrikasyon ürünlerde katkı maddesinin olabileceği düşünülerek temin edeceğiniz yeri araştırmanızda fayda olacaktır. Aksi taktirde defne sabununun zararları üretimden kaynaklı karşınıza çıkabilir.

Gözle temasından kaçınmak göze geldiğinde bol suyla yıkamak gerekir. Doğal yolla elde edilen defne sabununun zararları konusunda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.

Sadece çok kuru cildiniz var ise çok sık cildinizde kullanılmaması tavsiye edilir. Ayrıca saçta kullanıldığında bol suyla iyice durulamak gerekir ki saçta tedavi yaparken sabun kalıntısından kepek oluşumu başlamasın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz