Antep fıstığının faydaları ve zararları

Antep fıstığının insan vücuduna yararları nelerdir? Antep fıstığı faydalı mı? Antep fıstığı zararlı mı? Antep fıstığının faydaları ve zararları başlıklı yazı içeriğinde antep fıstığı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

Antep Fıstığının Faydaları ve Zararları

İsmini yetiştirildiği İl’den alan Antep fıstığı, yağlı ve ince kabuklu bir yemiştir. Sadece Gaziantep’te değil, İran ve Şam bölgelerinde de yetişmektedir. Antep fıstığı, fındık ve badem gibi yüksek besin değerlerine sahip çerezler ile karşılaştırıldığında kalitesi ortaya çıkmaktadır. Protein, karbonhidrat, kalori ve yağ bakımından en zengin meyvedir. Antep fıstığı vücuda enerji verir, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğer ve bağırsakları temizleyerek düzene sokar.

Antep fıstığının faydaları zararları neler?

Antep fıstığının faydaları zengin besin değerlerinden dolayı oldukça fazladır. Antep fıstığı özellikle günlük yaşamda daha enerjik bir yapıya sahip olmanızı sağlamaktadır.

Aynı zamanda Antep fıstığı, cinsel gücü arttırır. Antep fıstığının faydaları zengin besin değerlerinden dolayı oldukça fazladır. Antep fıstığı, günde 100 Gr tüketildiğinde faydasını göreceksiniz. Özellikle günlük yaşamda daha enerjik bir yapıya sahip olmanızı sağlamaktadır. Her gıdada olduğu gibi Antep fıstığının faydaları ve zararları da mevcuttur.

Antep fıstığının faydaları nelerdir?

antep fıstığının faydaları
Antep Fıstığının Faydaları
  • Göğüs kısmını yumuşatarak öksürüğü ve ağrıları keser.
  • Böbrek ağrılarını keser, taş oluşmasını engeller.
  • Safra kesesi ağrılarını hafifletir, oluşabilecek hastalıkları engeller.
  • Glikoz emilimini azaltarak ince bağırsağı güçlendirir, kan şekerinin yükselmesini engeller.
  • Cinsel arzuları arttırarak, enerji ve kuvvet verir.
  • Koroner kalp hastalığını büyük oranda önler.
  • Kalbi güçlendirmesi ve çalışma prensibini dengeye sokması da antep fıstığının faydaları arasında yer alır. Aynı zamanda damar tıkanıklığı riskini düşürme etkisi bulunmaktadır.
  • Böbrek ve mesane kumlarının oluşmasını engeller, oluşmuş kumları döker.
  • Akciğer iltihaplarını temizler, antibiyotik görevi görür.
  • Günlük 12-15 adet Antep fıstığı, günlük yağ ihtiyacını karşılar.
  • 100 Gr Antep fıstığında günlük B1 vitamini, fosfor ve protein ihtiyacının %40’ı bulunmaktadır.
  • Antep fıstığı içerisinde bolca E, B ve C vitamini bulunmaktadır.
  • Şeker hastalığında şekeri düzenlemek için kullanılabilir.

Antep fıstığının zararları nelerdir?

Antep Fıstığının Zararları

İçerdiği yoğun besin değerlerinden dolayı sağlıklı bir insana Antep fıstığının zararları kesinlikle bulunmamaktadır. Ancak bazı hastalıklara zararlı etkiler gösterebilmektedir. Özellikle kolesterol hastaları için hiç uygun bir yiyecek değildir. Kolesterol hastaları, Antep fıstığını oldukça az miktarda ve doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.

Antep fıstığının zararları arasında, hastalıklar dışında yoğun yağ içermesinden dolayı kilo yapıcı özelliği bulunmaktadır.

Antep fıstığı içerdiği yağ ve kalori ile diyet yapanların uzak durması gerekir. Aynı zamanda cilt yapınıza göre sivilce de yapabilir. Hassas cilde sahip olan bireylerde de bazı alerjik tepkimelere yol açabilmektedir.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz