Arı poleninin faydaları ve zararları

Arı poleninin faydaları güçlü bir antioksidan etkiye sahip olmasındandır. Arı poleninin zararları ise genelde alerjik tepkimelerdir.

Arı Poleninin Faydaları ve Zararları

Arı poleni, sağlıklı bir insanda olması gereken tüm unsurları içerisinde barındıran muhteşem bir besin kaynağıdır. Bitkisel yaşamın özü olarak bilinen arı polenleri, vitamin, mineral, protein ve aminoasit içerir.

Arı poleninin faydaları zararları neler?

Özellikle içerdiği yoğun B vitamini ve esansiyel yağ asitleri sayesinde karaciğeri korur, daha dinç bir yapı da olmasını sağlar. Ergenlik çağı ve daha önceki evrelerde ihtiyacınız olan tüm protein ve esansiyel yağ asitlerini içerisinde barındırır.

Arı poleninin faydaları çok güçlü bir antioksidan etkiye sahip olmasındandır.

Diğer tüm antioksidan içeren bitkilerden yaklaşık 100 kat daha fazla antioksidan içermektedir. 2 kaşık arı poleninin içerisinde 2 kilo etten ya da 10 litre sütten karşılayabileceğiniz büyük miktarlarda esansiyel yağ asitleri bulunmaktadır.

Arı poleninin faydaları sağlık açısından önemli birçok etkilere sahiptir. Arı poleni düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde, olumlu etkilerini kısa sürede görmenizi sağlar. Bu yazımızda arı poleninin faydaları ve zararlarını daha detaylı inceledik.

Arı poleninin faydaları nelerdir?

  • Bebeklerde gelişimi hızlandırır, deri ve göz kapağı iltihaplarını engeller.
  • Kadınların adet dönemlerinde oluşan kanamalarının yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olur.
  • Kalp kasını güçlendirici etkilere sahiptir.
  • Bağırsağı hızlandırır, iltihapları engeller.
  • İştah açar, kilo aldırır.
  • Kabızlığı engeller, oluşan tıkanmaları açar ve bağırsakları temizler.
  • Bağırsak dengesini sağlar, ishali engeller.
  • Anti-depresan etkisi gösterir, sinirleri gevşetir ve rahatlatır.
  • Güne zinde başlamanızı sağlar.
  • Soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolları için tedavi edici özelliklere sahiptir.
  • Kanda bulunan alyuvar sayısını büyük oranda arttırır.
  • Prostat hastalarına ve idrar yolları iltihabına karşı tedavi edici özelliğe sahiptir.
  • Gözlerde oluşan küçük problemlerin tedavisinde kullanılabilir.
  • Alerjilere karşı vücut direncinin artmasını sağlar.

Arı poleni nasıl tüketilir?

Arı poleni kullanımı oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Her yiyecekte olduğu gibi arı poleninde de fazla tüketimlerde istenmeyen sonuçlar ve arı poleni zararları ile karşılaşılabilir. Arı poleni, hangi bitki üzerinden toplanıldığına göre renk ve etki değişimleri gösterebilmektedir. Bu tür durumlar için rengine göre arı poleni almak çok daha doğru olacaktır. Günlük en fazla 35 gram tüketilmesi gereken arı poleni, gösterdiği muazzam etkilerin terse dönmemesi için fazla tüketilmemelidir.

1 çay kaşığı arı poleni 1 gün için yeterli olacaktır. 1 hafta aralıksız kullanımlarda en az 3 gün ara verilmelidir. İçerdiği yoğun besin değerlerinden dolayı fazlası insan sağlığına büyük zararlar oluşturabilmektedir.

Arı poleninin zararları nelerdir?

Arı poleninin zararları arasında görülen en büyük etkisi alerjik tepkimelerdir. Polene karşı alerjisi olan bireylerin, arı poleni tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir. Tüketecekleri arı polenleri, vücudun belli bölgelerinde şişme, kaşıntı, döküntü ve nefes darlığı gibi etkiler oluşturabilmekte arı poleni zararları görülebilmektedir.

Hamilelik döneminde kullanımında ise uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Bir taraf hamilelik döneminde arı poleninin faydaları olacağını söylerken, bir diğer taraf ise hamilelik döneminde arı poleninin zararları ve olumsuz etkileri olacağını belirtmektedir. Bu nedenden dolayı hamile bayanların kullanmadan önce arı poleninin zararlarından etkilenmemeleri için doktora danışmaları daha iyi olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz